Menstuáció késik

Tisztelt Doktornő/Úr!

Barátommal most keztünk el nemi életet élni. De csak óvszerrek védekezünk de nem szakad ki soha és az első perctől rajta van. Na most olyan gondom van általában 28-én megjön a menzeszem de most nem késik 21.én puffadt voltam vmit fájt az alhasam gondolom ez a menzi jele.De aznap még szexeltünk és eltünt a puffadás és a hajfájás is. Ez természetes?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza elmaradt menstruáció témában

Kedves Hölgyem!

Ha terhesség gyanúja merül fel, bármilyen ok miatt (rendszertelen tablettaszedés, kiszakadt óvszer, védekezés nélküli nemi élet) , egy hetes késés után terhességi tesztet kell csinálni. Ha a terhesség lehetősége kizárható, és a menses késik, vagy kimarad egy-két alkalommal, nem kell izgulni. Vérzési rendellenesség előfordulhat számtalan ok miatt, akár egy stresszesebb időszak is kiválthatja. Ha 3 hónap eltelik és nem jelentkezik a menses, érdemes elmenni egy vizsgálatra, hogy megállapítsák, nincs-e valamilyen betegség a háttérben. Gyakran fordul elő, hogy kimarad a menses a fogamzásgátló tabletta abbahagyása után, ekkor is lehet várni néhány hónapot, hogy rendeződik-e magától a ciklus, ha nem, érdemes kezelőorvosát felkeresni.Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. március 24., 14:41; Megválaszolva: 2009. március 24., 14:41
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45