• Már biztos látható lett volna, ugye?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Farkas Ágnes Doktornő! Csak annyi lenne a kérdésem, hogy a hüvelyi ultrahangon a fogantatástól számított 7-8 hetes terhességet észre vették volna, ugye? Ekkorát nem tévedhet az ultrahangot végző hölgy remélem.Leírná nekem az ilyen idős baba jellemzőit? Voltam ultrahangon ott azt mondták, hogy sem terhesség, sem szervi elváltozás nem látható. Most a napokban kellene megjönnie a mensimnek.Fájdogál néha a hasam, a derekam, a hőmérsékletem ált.37, de mégsem jön a mensim.Olvastam pár helyen, hogy valakinek nem vették észre a terhességét, vagy valakinek cisztának nézték a babát.Ettől most megijedtem.Teszteket is csináltam mind negatív, de akkor miért ilyen nehezen jön meg? Már legszívesebben holnap újra mennék nőgyógyászhoz, de általában mindig 2hét múlvára kapok időpontot. Annyi mindent lehet itt a neten olvasni, lehet hogy már ettől idegelem túl magam!

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció késése témában

        Kedves Hölgyem!

        Ne aggódjon, egy 7 hetes embrió már kb. 1-2 cm-es lenne, azt már biztosan észrevették volna. Negatív a terhességi tesztje is. A menses késése egy betegség, egy stressz hatáására is kialakulhat, szerintem legyen türelmes, próbáljon megnyugodni. Nem tudom, a terhességet várja-e ennyire, vagy éppen ellenkezőleg, ennyire fél tőle, de az erős érzelmei, a nyugtalansága biztosan hatással van az egész szervezetére.

        Ha babát szeretne, és ismétlőde a menses késése, akkor hormonális kivizsgálás indokolt, ha nem szeretne, akkor gondolkozzon, milyen fogamzásgátlási módszert szeretne használni, amiben bízik, hogy ne kelljen folyamatosan izgulnia.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-01 10:18:57; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 06:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: