• Mi lehet a probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértők!

        25 éves nő vagyok. Tíz éve anorexia nervosa nevű jóléti betegségem volt, de szakszerű segítséggel, no és persze a család, valamint a barátok támogatásával sikerült meggyógyulnom. Egyetlen, azóta is fennálló problémám: a menstruációm rendszertelensége. Ezt többször, többféle fogamzásgátló tablettával próbálták kezelni (a legrégebbi gyógyszerektől a legmodernebbekikg), de sajnos a mellékhatások miatt (migrénes fejfájás, fájdalmas lábduzzadás, puffadás, székrekedés) egyiket sem tudtam 1-1,5 évnél tovább szedni. Az utolsó tablettát 2008. augusztusában szedtem be. Az abbahagyás után hónapokig szinte percre pontosan menstruáltam, viszont az utóbbi két-három hónapban ismét elkezdett késni a menstruációm és nagyon erős PMS-t tapasztalok magamon (fejfájás, hányinger, ritkán hányás, reggelente hőemelkedés, rossz közérzet), amire Premens tablettát ajánlott az orvosom, de sajnos minimálisan enyhültek a panaszaim.

        A kérdésem az lenne, hogy mitől zavarodhatott újra össze a ciklusom? Nem vagyok stressznek kitéve (ha a főnököm nem tekinthető stresszornak:)), nincs pszichés betegségem, nem éhezem, nem vagyok élsportoló (de heti három-négy alkalommal 1 órát mozgok). Utoljára januárban voltam nőgyógyásznál a szokásos éves ellenőrzésen: szervi elváltozásom nincs, sőt az orvosom szerint nagyon szép minden szervem. Önök szerint mi lehet a probléma?

        Válaszukat előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a rendszertelen menszesz témában

        Kedves Hölgyem!


        Igazából a rendszertelen mensest nem lehet fogamzásgátlóval kezelni, hiszen ez csak elfedi a tünetet, de nem javít rajta. A PMS-t valóban javíthatják viszont.
        Amit javaslok, az egy hormonvizsgálat, ahol kiderülhet, ha van valamilyen rendellenesség. A menses 3. és 21. napján lehet vérvétellel ellenőrizni a ciklust

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-24 10:51:19; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 06:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó reggelt Doktor úr! Egy kis tanácsra lenne szükségem

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés