• PCO kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Vérzési problémákkal, alhasi panaszokkal indítottam el kivizsgálásom nőgyógyászaton. Laboreltérés nem jelentkezett. UH-on PCO ovariumok voltak láthatók, mko-on. Kontroll UH során is megállapították ezt a diagnosist. Bár először megnagyobbodott méh miatt került sor a kontroll vizsgálatra, de ez nem igazolódott. 38 éves vagyok, 2 gyermekem van, családtervezés már nem áll fent. A kérdésem az lenne, a cysta megszűntetésére ajánlott Diane tabl-t fogadjam-e el orvosomtól, szedjem ezt a gyógyszert (nem szedek egyébként fogamzásgátlót), A cystával kapcsolatban javaslatát kérném, vannak tünetek, amik valószínűleg erre a diagnosisra foghatok (pl. hajhullás, vérzészavar, fokozott szőrnövekedés, fokozott étvágy, örökölhető cukorbetegség). Mit tegyek, hogyan kezeljem ezt a betegséget, az orvos nem ragaszkodott a kezeléshez, csak ajánlotta. Nem tudom eldönteni, mi a helyes ebben a helyzetben. Kérném szíves tájékoztatását, tanácsát. Köszönettel: Martusi

        WEBBeteg szakértő válasza a PCOS témában

        Kedves Kérdező!

        Az Ön által vázolt problémában nem szükséges a kezelés. Ha nem szeretne amúgy fogamzásgátló tablettát szedni biztosan nem indokolt Dianet alkalmazni.

        Üdvözlettel: Dr. Fekete István, szülész-nőgyógyász


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-01 09:54:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 06:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: