• Kellemetlen barna folyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktorúr/Doktornő:)

        21 éves lány vagyok, 2 hete enyhébb vérzést tapasztaltam amikor szokásos hüvelyöblítést végeztem a Colpo Cleanerrel/tabletta+ öblítő eszköz/...azt hittem megjött,de csak egy kis vérzés volt.Egy héttel később megjött a menzesz, utána barnás,KELLEMETLEN illatú-->emiatt szexuális életet is gátló folyásom jelent meg.Nőgyógyásznál még sosem voltam és félek is menni mert ahogy anyukámtól hallottam mindig valami erős antibiotikumot irnak fel ami a hüvely természetes védekezőképességét roncsolja,utána ha jelentkezik újra a probléma úgyanúgy felirnak valami gyógyszert ami vagy segit vagy nem.Nem az Önök munkáját kritizálom,mert éppenhogy segítséget kérek,(egyébként is ha nem múlik el elmegyek magamtól csak félek...)Köszönöm előre is segítő válaszukat.

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfertőzés témában

        Kedves Hölgyem!

        Pedig mindenképpen érdemes lenne elmenni orvoshoz. 21 éves, rendszeres szexuális életet él, a rákszűrést is mielőbb le kellene vetetnie!
        A barna szín attól van, hogy valószínű a méhszáj felszíne a gyulladás miatt vérzékeny lett, a kellemetlen szagú folyás pedig egy bakteriális fertőzés tünete lehet. Hiába múlik el a kóros folyás, ha nincs kezelve a fertőzés, akkor mint egy néma kór okozhat felszálló fertőzést, összenövéseket, akár meddőséget is.
        Bizony gyógyszeres kezelésre a legtöbb esetben szükség van. Emellett a természetes hüvelyflóra visszaállítására kérhet az orvostól lactobacillusokat tartalmazó kúpot is. Lehet receptre is kapni: Gynoflor, és recept nélkül a Floragyn.
        Helyi kezelésre fog kapni majd valamilyen kúpot valószínűleg, miután ezt elhasználta lehet elkezdeni a fenti készítményeket. Emellett a nemi életben védekezni kell a kezelés alatt is. A hüvelyöblítést nyugodtan használhatja majd, az is sokat fog segíteni.

        A kezelés után kb. 2-3 héttel pedig egy rákszűrésre is vissza kell majd mennie az orvoshoz.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-23 11:50:45; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 12:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó reggelt Doktor úr! Egy kis tanácsra lenne szükségem

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés