• Folyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó Napot Kívánok!

        Az a problémám, hogy talán több, mint egy éve fehér, a víznél kicsivel sűrűbb állagú folyásom van. Voltam már vele nőgyógyásznál háromszor is. Minden alkalommal írt fel kúpot és tablettát, de nem változott semmi. Kenetet is vett, de az is negatív lett.  párkapcsolatomban ez már igen kellemetlenséget okoz. Mit tudnék ezzel kezdeni?

        Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyváladék témában

        Kedves Hölgyem!


        Valószínű, hogy a bővebb folyást nem fertőzés okozza, hanem egyszerűen Önnek ennyi hüvelyváladéka van.
        Hiszen negatív lett a kenet, nem okoz panaszt azon kívül, hogy van, és gyakorlatilag színtelen, ha jól értelmezem. Ilyenkor a gyógyszeres kezelés ártalmas lehet.
        Ami okozhat ilyet esetleg egy olyan méhszájelváltozás, amit cervicalisationak hívnak, és a nyakcsatornában lévő nyáktermelő sejtek felszínre kúszása látható. Ez nem kóros elváltozás, de járhat bővebb  folyással. Amit megpróbálhat a hetente 2x-i tejsavas öblögetés, illetve egyéb panaszok esetén, mint irritáció, vagy viszketés, alhasi fájdalom ismét tenyésztést kell csinálni. Nem tudom, milyen tenyésztés történt, de ha kell, a méhnyakból is lehet kenetet venni, nemcsak a hüvelyváladékból.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-24 10:30:09; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 11:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: