• Hüvelyi gyulladás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!

        Problémám, mint oly sok mindenkinek, a hüvelyi folyás. Olyakor sárgás színű, olyakor fehér. Emelett nem tudok a párommal együtt lenni, mivel amint elkezdjük a szexet, abba kell hagyni, mivel annyira kellemetlen, vagyis fáj.

        Volt gombás fertőzésem is 2×, kb fél évvel ezelőtt, és azt megelőzően is kb fél éve volt az első. Azokat - állítólag - kikezeltük.

        Voltam nőgyógyáznál, kb 3 vizsgálatot is elvégzett rajtam, érdekes módom azt mondta hogy minden rendben van. Pedig amikor legutoljára megvizsgált, azt jegyezte meg vizsgálat közben, hogy "lehet hogy gyulladásom van, mert kicsit pirosnak látja a dolgokat". Ezek után a vizsgálat eredménye azt mutatta, hogy minden rendben van.

        Ez kb 2 hónapja volt, azóta nem mentem el újra, mert úgy gondoltam, felesleges. De jövőhéten újra elmegyek, mert nem múlik el se a fájdalom szex közben, sem a folyás.

        Kérdésem tulajdonképpen az, hogy vajon mitől lehet ez? Nagyon aggódok, mert nem akarom, hogy valami lappangó gyulladásom legyen, ami a későbbiekben eselteg meddőséget okozhat...

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfolyás témában

        Kedves Hölgyem!

        Visszatérő folyás esetén annak megfelelően, hogy gomba, vagy baktérium okozza a panaszokat szájon át szedhető gyógyszert kell szedni, akár több héten át is.
        Emellett lehet tejsavas irrigálást végezni hetente 2x, hogy segítse a hüvely savas pH-jának a megőrzését. Ha szükség van, helyi kezelést is adhatnak, ami után javasolt lenne a normál flóra visszaállítására a Gynoflor (receptre), vagy Floragyn (recept nélkül is kapható) hüvelykúpok alkalmazása, melyek lactobacillusokat tartalmaznak.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-24 10:22:42; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 11:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés