• Hüvelygomba

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!Fél éve minden havibajom előtti héten előjön a hüvelygombám.Vettek le kenetet az negatív lett.Mosószert öblítőt váltottam nem használok fogamzásgátlót és tampont.Nem használok illatosított betéteket.Nem tudom mitől lehet.A nőgyógyászom sem tud mit kezdeni velem.Használtam kuppokat kenőcsöket,de 2-3 hét után visszajön.Ez mióta megszültem lett gyakori.Mit tudok tenni hogy megszabaduljak tőle?Válaszát köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelygomba témában

        Kedves Hölgyem!


        Ha a kenet negatív, akkor nem is biztos, hogy fertőzése van. Okoz-e vajon panaszokat, vagy csak a bővebb hüvelyi folyás a panasz? Ha igen, akkor az is lehet, hogy a normál flóra szülés óta bővebb. Mivel nem folyamatosan van, az is lehet, hogy valamilyen baci okozza, mivel a hüvelyi pH változhat a ciklus alatt hormonhatás következtében.
        Fertőtlenítse a bugyikat is magas hőfokon és heti 1-2x alkalmazhat hüvelyöblítést, hátha segíteni fog, visszatérő hüvelygomba esetén szükség lehet tartósabb, több hétig tartó kezelésre is.
        Ha pedig a kenet negatív, és panasz sincs, akkor nem is biztos bármilyen kezelésre szükség van.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-19 13:34:52; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 07:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó reggelt Doktor úr! Egy kis tanácsra lenne szükségem

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés