• nem birok várni........

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        Január 14-én volt egy műszeressen befejezett elhalt terhességem (9hét).Semmi komplikáció nem volt. Azóta is jól vagyok (lelkileg nem annyira).35 éves vagyok, van két élő gyermekem, ez volt a harmadik terhességem.Áprilisban ugyebár betöltöm a 3 hónapot az abortusz után, én szeretnék rögtön utána teherbe is esni, kb 5-6 napra rá lesz a peteérésem valószínűleg.Állandóan a babára gondolok, annyira szeretném már. Az orvos is azt mondta 3-6 hónap múlva. A vérzésem is rendbe van azóta.Ráadásul nem is biztos hogy már abban a hónapban teherbe esem.Ön szerint nyugodtan vállalhatom? Egyébként miért mondják hogy 3-6 hónap? Mitől függhet? Az eggyik ismerősöm, rögtön az abortusz után kb 7 hétre esett teherbe, és egészséges gyermeket szült.Kicsit szorít az idő is, a koromnál fogva. Arra lennék kíváncsi hogy azoknak ajánlják a hosszabb időt, akiknél esetleg valami probléma volt? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.

        Egy leendő nagycsaládos édesanya

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermekvállalás témában

        Kedves Leendő Nagycsaládos Édesanya!


        Nagyobb terhesség esetén szoktak hosszabb időt javasolni, hogy felkészülhessen a következő terhességre a szervezet.  Úgy gondolom, a 9 hét után nem kell túl sokat várni. Gondolom szedi a terhesvitamint is, azt érdemes ilyenkor, és a 3 hónap letelte után szabad az út, nyugodtan próbálkozzanak, ha nem volt semmilyen komplikáció a befejezésnél.
        Ha valaki időre megszül egy babát, és másodikat szeretne, akkor pl. 1-1, 5 évet érdemes várnia a két terhesség között.
        Sok sikert!

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-19 11:24:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 19:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: