• Gyermekvállalás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2008.júliusában IVF történt.Sajnos nagyfokú vérzés lépett fel, így az egyikmegtermékenyült petesejt felszívódott, de a másik is elhalt, így méhtisztítás történt. Azóta nézegetnek, mível a méhben valami érgomolyag félét látnak. ( Mola graviditás kizárva, a labor lelet alapján ) A ciklust mesterségesen leállították, hogy lássák mi fog történni. Kérdezném , mi lehet ez az elváltozás, összefüggésbe hozható-e az IVF-el?

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermekvállalás témában

        Tisztelt Asszonyom!

        Az IVF-et követően történt vetélés miatt végzett "méhtisztítás" valószínűleg curettage (kaparás) lehetett. A méhüregben "érgomolyag" nem szokott előfordulni, de az ott látott kép alapján a mola terhesség kizárása fontos volt. Amennyiben a szokatlan képlet tartósan ábrázolódik, úgy hysteroscopia (méhüregi tükrözés) mérlegelendő.
        A méhnyálkahártya fejlődése, vastagodása vagy annak fokozata az IVF-fel kapcsolatos lehet, de egy ciklus in vitro fertilizáció következményeként szokatlan képlet kialakulása nem valószínű.

        Üdvözlettel: Dr. Sápy Tamás, szülész-nőgyógyász


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-24 09:57:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 07:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: