• Hormonok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Múlt héten voltam vérvizsgálaton (menstruáció 2. napja), mert szeretném tudni, hogy rendben van-e a hormonháztartásom! Jelenleg fogamzásgátló tablettát szedek. Fehér bőrű, és sötét hajú lány vagyok, és nagy problémám, hogy szerintem "bozontosabb" vagyok, mint egy átlagos nő! Szeretném tudni, hogy ez a hormonjaim miatt van-e? Eredmények: Estradiol: 23,88 pg/ml; progeszteron: 0,563 ng/ml; FSH: 7,91 mIU/ml; LH: 2,13 mIU/ml; prolactin: 8,44 ng/ml; tesztoszteron: 30,49 ng/dl Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a szőrösödés témában

        Kedves Vérvételes!

        Azt hiszem minden normális, bár minden hormon normál értékét nem tudom, mivel minden labor más módon értékel. a tesztoszteron szintet kell megnézni, ha az magas akkor az okozza a fokozott szőrösödést, de persze ha normális, akkor nem az. akkor egyéni hajlam. Bizony ilyenkor nem tud mást tenni, mint az epilálást használni.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-17 10:13:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 14:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó reggelt Doktor úr! Egy kis tanácsra lenne szükségem

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés