• Fájdalmas probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr.Nő!

        Először is szeretném megköszönni válaszát.Bakteriális illetve gombás hüvelyfertőzéssel kezeltek, már több mindent kipróbáltam.Legelőször Betadinet használtam majd Pimafucint és Pimafucortot, most legutóljára pedig Dermyc kapszulát kaptam én is és a párom is illetve nekem még felírt a Dr. egy gyógyszertárban kikevert 10 db.-os kúpot, aminek sajnos a nevét nem tudom.A páromat még nem vizsgálták meg.Sajnos már elég kellemetlenné vált ez a dolog.Ezért is próbáltam felvenni a kapcsolatot Önnel, bár így a távolból elég nehéz megállapítani a problémát.

        Köszönettel: egy érdeklődő!

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfertőzés témában

        Kedves Hölgyem!


        A visszatérő fertőzéseknél fontos lenne tisztázni, hogy valóban mi is a kórokozó. Vagy egy hüvelyváladékból, de szükség esetén méhnyakból tenyésztéses vizsgálattal lehet közelebb jutni ehhez. A gyógyszertári 10 db-os kúp egy nagyon jó gyógyszer (CNS a neve), mert többféle hatóanyaga van, így több kórokozót is lehet vele kezelni.
        Ezzel egy időben azonban fontos lenne a partnerét is kezelni. Ha a mostani kapszula (ami gombára jó) nem elég, akkor antibiotikumot is lehet majd szedni (pl. Sumamed S), szintén mindkettőjüknek.
        Ha a megfelelő kórokozó a megfelelő kezeléssel eltűnik, akkor fontos felépíteni a hüvelyflórát, hiszen a sok gyógyszer azt is kiirtja. Tejsavas irrigálás (de nem sűrű, heti 1, max. 2x) és Gynoflor kúp (receptre lehet kapni) jó megoldás. Amíg meg nem gyógyulnak, addig pedig az együttlétek alatt védekezni kell.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-05 12:23:45; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 14:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés