• Terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Szakértő! Én egy 20 éves nő vagyok,párommal(23 éves) gyermeket szeretnénk, 5 hónapja próbálkozunk, de még nem sikerült teherbe esnem.Decemberben 2 hetet késett a mensesem,voltam nőgyógyásznál,és ultrahangon,de nem láttak terhességet.Az ambuláns lapomon az szerepel, hogy a bal oldali petefészkemben 3-4mm-es tüszők vannak.Ez mit jelent? Kérdeztem az orvost de nem kaptam rá választ.Befolyásolhatja-e ez a teherbeesést?Most 4 napja késik a mensesem,enyhe hányingerem van és néha szédülök kb. 1,5 hete és nem tapasztalom a menses előtti tüneteket(görcsölés,mell feszülés). Lenne még egy kérdésem,a ciklus mely napjai a legtermékenyebbek? Köszönettel: Orsolya

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Orsolya!


        A tüszők jelenléte teljesen normális, belőlük választódik ki egy, amely megérik, és a petesejt felszabadulhat. Tehát ez jó.
        A mostani panaszok akár terhességre is utalhatnak, csináljon egy tesztet, hogy ez kiderüljön. Attól meg nem kell megijedni, ha ennyi ideig tart, amíg teherbe sikerült esni, pontosan azért is eltart eddig a dolog, mert pontosan nem tudhatjuk, mikor van peteérés. Amit kipróbálhat, az a hőmérőzés, így könnyebben behatárolhatja a peteérés időpontját, és a gyógyszertárakban kapható LH tesztet is vehet, ami szintén segíthet. Általánosságban a ciklus 14. napja körül van peteérés, a legtermékenyebb napokat az ezen időpont körüli 4-5 napra tesszük.
        Sok sikert!


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-02 17:04:06; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 14:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó reggelt Doktor úr! Egy kis tanácsra lenne szükségem

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés