Endokrinologia

Tisztelt Doktornő! 2000-ben volt egy méh kivételem endometriozis miatt. Elötte kivették a bal petefészkem. Másik alkalommal előrevarrták a méhem a hasfalamhoz mert hátrahajlott volt. Ez összesen három mütét egy éven belül. A méh kivétel után, nagyon nagy fájdalmaim voltak erősebbek mint másnak akinek ugyanez a műtétetje volt. Egy hétre rá elkezdtek rángatozni az izmaim. Hányni kezdtem folyamatosan, lefogytam, szédültem. Már beszélni is alig tudtam. Korházban kaptam infuziót hogy ne száradjak ki, de nem tudták mitől hányok és rángatozik a lábam. Három honap után kaptam egy antidepresszánst ami annyiba segitett hogy ne hánnyak folyamatosan de hányingerm most is meg van és hányni is szoktam néhányszor. A gyogyszertől kikerekedett az arcom testem eltorzult. Nem rég jártam nőgyogyásznál mert az ajkamra jött jó pár szőrszál. Vetetett le hormonokat amik közül az egyik a kortizol alacsony volt. És ismételten is. Azt szeretném kérdezni ez okozhatja-e az évek ota tartó problémáimat? Várom válaszát! Tisztelettel Királyfi Márta.

WEBBeteg Szakértő válasza hormontermelés témában

Kedves Márta!

Nem teljesen világos műtétek típusa, különösen a második, de lényeg a lényeg 3 hasi műtétje már volt, ami nem csoda, hogy az utolsó műtét utáni időszakot nagymértékben megnehezítette, nagyobb fájdalmai voltak. Nem igazán értem miért is kapott antidepresszánst, és milyen orvos írta ezt fel Önnek, de azt említette, panaszai javultak ennek hatására. Ezért mindenképpen javasolnám forduljon egy pszichiáter szakorvoshoz, esetleg egy pszichológussal is találkozhatna, akivel panaszait megbeszélhetik, mert előfordulhat, hogy a műtétek nemcsak a hasán, de a lelkén is hagytak nyomot. Ha nehezen tudja feldolgozni ezeket az élményeket, egy kis segítséggel panaszai is csökkenni fognak.

A másik, hogy a fokozott szőrnövekedés és hormoneltérés ellenőrzésére forduljon endokrinológus szakorvoshoz, aki belgyógyász, és egyéb vizsgálatokkal ellenőrizni tudja a hormoneltéréseket, és a háttérben esetlegesen meghúzódó okokat is megtalálhatja. Beutalót háziorvosától kérjen. Mielőbbi jobbulást!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2008. december 12., 11:44; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 14:00
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mennyi esélyem van?
Betadine hasmenéy
1 szemmel több fogamzásgátló...
Fájdalmas Tampon
Deflagyn mellékhatás