• HSV-2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! Ahogy a címből is kiderül, szeretnék pár dolgot kérdezni öntől erről a betegségről. Nos a barátnőmnél körülbelül fél éve nemi szervi herpeszt állapítottak meg(Tünetei: égett a vaginája és fájt neki a vizelés). Mivel állítása szerint én voltam neki az első és egyetlen partnere, akárcsak nekem ő, lehetséges, hogy valamit elhallgat előlem? Csak nemi úton lehet elkapni ezt a betegséget? Van arra esély, hogy esetleg félrediagnosztizálták? Nekem csak annyit mondott az orvos után, hogy herpesze van a nemi szervén. Ott csakis egyfajta herpesz lehet? Válaszát előre is köszönöm!!! Minden jót és szép napot!

        WEBBeteg szakértő válasza a HSV-2 témában

        Kedves Kérdező!

        Elvileg a nemi herpeszt össze lehet szedni más úton is, pl. WC deszkáról, meg szoláriumban, de nem ez az általános. Tehát a leggyakoribb az mégiscsak a nemi út. Az sem szokott előfordulni, hogy a száj herpesz megy oda le. Mert nem fertőzi meg. A lényeg, hogy a nemi herpesz viszont fertőz minden egyes kiújulásakor meg persze az első alkalommal is. Ilyenkor nem szabad nemi érintkezést végezni, mert maga is elkapja. Sajnos ennél többet nem tudok mondani, magára bízom mit tesz, de ha szereti a barátnőjét, akkor meg lehet ezt beszélni vele. Magára persze vigyázzon!

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László 



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-01 00:51:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 09:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: