• Terhesség óvszerhasználat mellett

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy a barátnőmnek öt napja késik a menstruációja –előfordul nála máskor is egy-két nap ide-oda-, minden alkalommal óvszert használtunk, ami nem szakadt el, semmi baj nem volt vele, óvszer nélkül semmilyen módon nem érintkeztünk, ennek ellenére előfordulhat, hogy mégis terhes? A menstruáció előtti napokban komoly stressz hatás érte, ami szintén befolyásolhatja, most meg ugye azon idegeskedünk, hogy miért nem jött meg. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Uram!



        Ne izguljanak, megfelelő védekezés mellett a terhesség esélye szinte 0. A menses késést okozhatja több egyszerű ok is, lehet hormonzavar, egyszerű petefészek-ciszta, de valóban egy stresszhatás is befolyásolja.
        Ne izguljanak, orvoshoz akkor indokolt menni, ha a következő hónapban sem jön meg a menses.
        Ha a terhesség miatt izgulnak ennyire, akkor a legegyszerűbb, ha egy tesztet csinálnak, és a negatív eredménytől megnyugodva várják a mensest.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-25 14:21:42; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 13:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés