• Nemi betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor!

        16 éves lány vagyok! És nyáron volt egy HPV vírussal terjedő condiloma nevezetű nemi betegségem! Akkor a párom és én is szedtünk rá gyógyszert és Wartec krémmel kentem!...Ezek el is múltak!...De most ismét visszajött (nem mentem el orvoshoz) és kezeltem Wartec krémmel és elmúlt. Olvastam hogy ez teljesen sose lehet "kiírtani" az ember szervezetéből! De most egész életem végéig előjöhet nekem is és a páromnak is? Hogyan tudnánk ezt "kivédeni"?  Válaszát köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a condyloma témában

        Kedves Kérdező!

        A Condyloma egy nemi úton terjedő betegség, a szemölcsök nem újulnak ki, csak abban az esetben ha újra fertőződik valaki. Ez pedig csak nemi úton lehetséges. (vagyis abban az esetben ha mindkettőjüket sikerült kikezelni, a megelőzés módja a monogámia)

        Üdvözlettel: Dr. Csóka Miklós



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-26 16:54:33; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 13:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés