• Vérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő!

        Mi okozhat túl gyakori hüvelyi vérzést? Menstruációm évek óta szabályos, eltekintve a (valószínűsítem) vérszegénységem miatti pár napos késértől kb 8-9 hónapja. Ez a probléma megszűnt a vas+folsav tabletta szedésével, visszaállt a 29 napos ciklus. 3-4 hónapja jelentkezett először pecsételő vérzésem, két hónapja pedig 4-5 naponta, látszólag minden szabályszerűség nélkül vérzek. Először közösülés közben jelentkezett a dolog, pár nappal a menstruációm előtt, aztán teljesen rendszertelenül: nem tudom szexuális érintkezéshez, peteéréshez, semmihez sem kötni. Fogamzásgátlót, vagy egyéb hormontartalmú készítményt nem szedek, nem szedtem. Mi lehet az ok?

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a pecsételő vérzés témában

        Kedves Hölgyem!


        A pecsételő vérzés jelentkezhet spontán, vagy kontakt módon, pl. együttlét után, ez attól is függ, hogy mi az oka. Pecsételő vérzést, vagy barnás (alvadt vér) váladékozást okozhat fogamzásgátló tabletta, különösen az első 3 hónap folyamán, ilyenkor türelmesnek kell lenni, hogy a tabletta hatása kialakuljon. Hormonális fogamzásgátló alkalmazásán kívül okozhatja hormonális ingadozás, petefészek-ciszta, méhszájrendellenesség vagy hüvelyi fertőzés is, ilyenkor egy nőgyógyászati vizsgálat javasolt a háttérben lévő okok kiderítése érdekében, hogy a megfelelő kezelésben részesüljön.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-18 16:16:43; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 16:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: