• Menstruációs probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő / Úr! 35 éves, két gyermekes nő vagyok, a problémám a következő: hosszú évekig a Tri-regol tablettát szedtem (terhesség, szoptatás kivételével persze), de néhány éve vérzési zavar jelentkezett, szüneteltettem. Négy hónap után újra kezdtem, de a helyzet nem változott: félidőtől barnás folyás jelentkezett. Ekkor abbahagytam végleg a tabletta szedését, mely után egy hónapig véreztem, az orvosom már egészségügyi küretet javasolt, de a gyógyszerek (ergam csepp, plusz egy másik fajta gyógyszer, nevére nem emlékszem) hatására elmúlt. Azóta semmilyen fogamzásgátlót nem szedek, a ciklusom rendszeres, négy hetenként megbetegszem. De: napra pontosan meg tudom mondani, mikor van peteérésem, mert olyankor fájdogál a hasam, félidő után nem sokkal mellfeszülés-fájdalom, és bizony barna folyás jelentkezik. Ha menzesz előtt egy héttel kezdődik, akkor már örülök, de bizony inkább 10 nappal előtte. Természetesen jeleztem az orvosomnak, nem is egyszer, de kielégítő választ, javaslatot nem kaptam. Elbagatelizálta, hogy őszinte legyek. Orvost is váltottam már, a helyzet ugyanaz, azt mondják, ez nem rendellenes..... Nekem viszont elég kellemetlen, és hogy őszinte legyek, rettentően utálom már :) Tudom, hogy így levélben nem tud meggyógyítani, de a véleményére kíváncsi vagyok. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Takácsné Mónika

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Mónika!

        Én nem orvost váltanék, hanem inkább fogamzásgátlót. Mivel szerintem már nem akar több gyermeket sokkal jobb módszerem van. Ez a Mirena. Higgye el nem fog benne csalódni.


        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-17 09:16:38; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 06:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: