• Lehet-e hormonzavar?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!

        32 éves nő vagyok, viszonylag késön-15 évesen- kezdtem menstruálni.A menzeszem az elejétől fogva rendszertelen,de soha nem jön elöbb,hanem mindig késik,erős és legalább 5-6 napig tart(előfordult,hogy 70 napra jött meg). Évek óta fogamzásgátlót szedek(yadin), így minden rendben,de amint abbahagyom már késöbb jön meg és az arcom tele lesz pattanással(a yadin elött is gyulladt volt az arcom,hiába jártam kozmetikushoz). Ami még nagyon zavar,a melleim szinte akkorák, mint egy kislánynak. Lehet-e mindez hormonzavar miatt?      Köszönettel V.L.

        WEBBeteg szakértő válasza a mensruáció témában

        Kedves Hölgyem!


        Bizony a legvalószínűbb, hogy a hormonrendszer nem működik tökéletesen. Ezt egy, a menses 3. napján történő vérvétellel lehet megállapítani. Az 5-6 napos menses normális teljesen, de a késés már rendellenességre utal, az is lehet, hogy a peteérés rendetlenkedik. Ezt fogamzásgátló nélkül lehet kivizsgálni.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-13 21:14:40; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 15:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó reggelt Doktor úr! Egy kis tanácsra lenne szükségem

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés