• Menstruációs zavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!

        18 éves múlt lányom, aki 15 éves kora után menstruált először. Azóta rendszertelen: gyakori, hosszantartó: 8-9 napig is, aztán 2-3 hét szünet után ismét jelentkezik. Még nem volt szexuális kapcsolata. Nőgyógyász UH-gal megvizsgálta, miszerint organikus elváltozást nem látott. Mercilont írt fel, lassan 1 hónapja szedi, viszont azóta szinte állandóan van hol kevesebb, hol több vérzése. Most is előbb megjött pár nappal előbb,mint a gyógyszer szerint is kellett volna. Mondta az orvos, hogy számítson ilyen dologra az elején.

        Kérdésem: valóban normális - e ez így, várható-e ha tovább szedi, hogy rendeződik, meddig várjon?

        Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Hölgyem!


        Úgy gondolom, hogy egy UH vizsgálat nem elegendő. Hormonvizsgálatot is lehetne csinálni, amit egy menses 3. napján vesznek le (vérvétel). A pecsételő barnás vérzés egy fogamzásgátló alkalmazása során az első 3 hónapban előfordulhat. Ha ez ennél több, akkor forduljanak ismét egy nőgyógyászhoz, mert nem biztos, hogy ez lesz a legjobb megoldás.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-13 21:11:08; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 15:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó reggelt Doktor úr! Egy kis tanácsra lenne szükségem

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés