• Inzulinrezisztenciára utalhat az eredményem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Doktor úr! Lombikbébi programban veszünk részt a férjemmel. A kivizsgálások során kiderült, hogy a páromnál is van probléma, nekem pedig nagyon kicsit magas a prolaktinszintem, amire naponta fél Bromocriptin-t szedek. Inzulinrezisztencia vizsgálatot a lombik intézetben nem vizsgáltak (úgy hallottam, hogy sok esetben ez is oka lehet a sikertelenségnek), így ezt magam nézettem meg, a lelet kiértékelésében kérnék segítséget. vércukor (OGT 0p): 4.9 mmol/l vércukor (OGT 120 p): 6.00 mmol/l SE inzulin (OGT 0p): 11.7 mU/l SE inzulin (OGT 120p): 38.0 mU/l Ami engem zavar, az az, hogy a 0 és 120 perces inzulinnál is a normál értéket 2.60-25.00 között határozták meg. Az endokrinológus szerint a 120 percesnél rosszul lett a papíron a normál értéktartomány feltüntetve, a 38.0 mU/l érték jó. Ön szerint is? Válaszát kömegköszönöm. EB.

        WEBBeteg szakértő válasza a inzulinrezisztencia témában

        Kedves Hölgyem!

        Az Ön leletei inzulinrezisztenciára utalnak. A 120 perces érték magas önmagában is, de figyelembe véve, hogy a terheléses érték a kiindulási háromszorosa, így a diagnózist nyugodtan felállíthatjuk. A kezelése első lépésben egyébként nem különbözik az infertilitási programban szereplőknek ajánlható életmódbeli javaslattól: Mozogjon (sportoljon) rendszeresen, igyekezzen szénhidrátszegény étrendet folytatni. Amennyiben a bevezetett életmódra leletei nem javulnak, úgy későbbiekben Metformin kezelés is szóba jöhet.

        Tisztelettel: Dr. Sápy Tamás, szülész-nőgyógyász szakorvos


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-16 21:53:33; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 11:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés