• Mióma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő!

         

        A tegnapi napon talált az orvosm egy miómát a méhemben, ami állítólag nem nagy, de pontos méretet nem mondott. Nincs panaszom, de aggódom, mert babát szeretnénk. Kérem tájékoztasson a lehetőségekről!

        Köszönettel,

        Ani

         

        WEBBeteg szakértő válasza a mióma témában

        Kedves Ani!


        Sajnos a méretek hiányában egyáltalán nem lehet véleményt mondani. Ezen kívül az is fontos lehet, hogy pontosan hol helyezkedik el a mióma, mennyire domborítja befelé a méh üregét, stb.
        Előfordulhat, hogy a rossz elhelyezkedés, és méretek miatt megnehezíti a mioma a teherbeesést, és a nagy, többszörös gócok a terhesség során is okozhatnak panaszokat. Az Ön orvosa azt mondta, hogy nem nagy a mioma, feltételezem, ezért nem fog problémát okozni. Próbálja megnézni az ambuláns lapon, hátha le van írva pontosan a méret, stb. Ha bizonytalan, keresse fel orvosát, és kérje ki a véleményét, hogy egy terhesség esetén okozhat-e problémát a mioma.
        Szükség esetén el is lehet távolítani a miomát műtétes úton, de ezt csak panaszt okozó esetben szokták javasolni.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-07 14:04:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 14:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés