• Hasi görcs

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Már megpróbáltam kétszer elküldeni, de nem jelent meg a legfrissebb kérdések között, remélem most már elmegy harmadszorra....:)

        Tisztelt Doktor Úr/Asszony!
        Hét hónapja megszületett a kisbabám, császármetszéssel jött a világra. Két hónapja ismét menstruálok. Január 4.-én volt az utolsó mensim, és akkor elkezdett görcsölni a hasam, ami azóta is tart, nem múlt el. Voltam nőgyógyásznál, hüvelyi uh. szerint minden rendben van. A háziorvosom beutalt vérvételre, tökéletes az eredményem. Azt mondta, hogy talán összenövés. Ha ez így van, akkor mi teendő? Lehet ezt orvosolni? Nagyon kellemetlen ez a görcs. A másik tünetem az az (bár lehet, hogy nincs is ezzel összefüggésben), hogy reggelente gyakran elgémberedik a kézfejem, az ujjaimat alig tudom behajlítani, aztán miután felébredtem, pár perc múlva el is múlik.Ön szerint mitől lehet ez a hasi görcs?
        Köszönettel:
        Krisztina

        WEBBeteg szakértő válasza a alhasi görcsök témában

        Kedves Krisztina!


        A hasi görcsöt valóban okozhatja összenövés is. Érdemes lenne egy kontroll nőgyógyászati vizsgálatra elmenni, és ha minden rendben (nem látható ciszta, stb.) akkor talán egy sebészt is érdemes lenne felkeresnie.
        Az összenövést csak műtéti úton lehet oldani, ami történhet akár laparoscoposan is, ha nincs olyan mértékű összenövés, ami ezt megakadályozná. Akkor kerül rá sor, ha panaszai nem múlnak, és orvosával együtt e mellett döntenek.
        Az ízületi problémái miatt pedig egy reumatológust lenne érdemes felkeresnie, aki gondos vizsgálattal megállapíthatja van-e valamilyen kezelésre szoruló betegség.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-07 13:52:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 13:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés