• Streptococcus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

        Tavaly júniusban erős folyás miatt kerestem fel nőgyógyászom, kiderült, hogy streptococcus agalactiae és Proteus mirabilis fertőzésem volt. Erre Augmentint kaptam, aminek következtében a bacilusok ugyan eltűntek, de gombám lett illetve eltűnt a hüvelyflórám. Erre kaptam hüvelykúpot illetve sikerült a természetes hüvelyflórát is visszaállítani. A problémám az lenne, hogy pár hónapig rendben volt minden, azonban januárban megint viszketni kezdtem  igaz csak a szeméremajkaknál.Visszamentem az orvosomhoz, aki először gombára gyanakodott, felírt Canesten Kombit, de a kenet vétel eredménye ismét streptococcus lett. Most nem kaptam gyógyszert, csak a tejsavas irrigálást javasolta ill ha nem múlnak el a panaszok menjek vissza egy hónap múlva. A kérdésem az lenne, hogy  most már örökre ezzel a bacilussall kell majd élnem? Illetve, hogy ezt mitől kaphatom el állandóan, esetleg a páromtól? Milyen káros következményei lehetnek ha nem sikerül ezt kiírtani? A neten igazából csak olyan forúmokat olvastam, ahol terhes nők küzdenek ezzel a problémával, olyat nem találtam hogy valaki "csak simán" fertőzött, de nem vár babát, Viszont ezzel kapcsolatban az is felmerült bennem, mivel 30 éves vagyok, és lassan babát tervezünk, hogy ennek a fertőzésnek milyen hatása lehet egy esetleges terhességre.

         Előre is köszönöm válaszát.

        Üdvözlettel:

        Zs

        WEBBeteg szakértő válasza a streptococcus témában

        Kedves Zs.!


        Csíraszámtól függően kell majd kezelni. Abban az esetben ha 10 a 4-en-5-ent eléri a csíraszám Dalacin, vagy Metronidazol kezelést kell alkalmazni akár többször is a terhesség alatt, és a szülés előtt meg kell ismételni a kezelést. Nem lehet csíramentesíteni a hüvelyt, hiszen a normál flóra összetevői nagyon sokrétűek és akár a fenti baktériumok is hozzátartozhatnak egy adott nőnél. Ráadásul nem létezik olyan kezelés, ami bármelyik baktérium, vagy gombatörzs teljes kiirtásához vezet. Éppen ezért időnként minden bizonnyal szüksége lesz kezelésre, ha valamilyen ok miatt a hüvely normál flórája felborul (pl. stressz, stb.), illetve érdemes a párját is kezelni.

        Üdvözlettel: Dr. Csóka Miklós



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-06 22:44:37; Megválaszolva: 2011. augusztus 31., 08:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó reggelt Doktor úr! Egy kis tanácsra lenne szükségem

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés