• Mitől lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. úr / nő, 19éves egyetemista fiú vagyok, barátnőmmel fél éve vagyunk együtt és pettingelünk. Azonban mikor orálisan kényeztettem, elkapott egy gombás fertőzést (az orvos ezt állapította meg), azt szeretném kérdezni elsősorban, hogy mi az amitől ez bekövetkezhetett? Igazából az érdekelne hogy miattam történt? Esetleg a számban lett volna valami? Továbbá az is érdekelne hogy ha csak az ujjammal csinálom, akkor mik azok az esetek amiktől beteg lehet a barátnőm! Mert ez is előfordult már.. Most úgy tudunk csak így együtt lenni hogy nagyon ügyelünk a higiéniára és nincs probléma.. De orálisan azóta nem csinálhatom, mert fél attól hogy megbetegszik, amit meg is értek! Eddig sohasem volt semmi hasonló problémám más lányokkal! Előre is köszönöm a válaszát! N.J.

        WEBBeteg szakértő válasza a nemi fertőzés témában

        Kedves N.J.!

        Nem kell aggódni, gombás hüvelyfertőzés sajnos nagyon könnyen előfordulhat, nem Ön okozta a problémát. Amikor a hüvely pH értéke felborul, és a gombák elszaporodnak, kialakul a gombás fertőzés. Ezt okozhatja hormoningadozás, antibiotikum szedése, érzékenyebbeknél egy új tampon, vagy illatosított betét, intim mosakodó, stb. Tehát nagyon sok tényező befolyásolja. Az nagyon rendben van, hogy a tisztaságra ügyeljenek, ha ez a megoldás, akkor maradjon így minden.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-02 08:58:52; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 08:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés