• Hormonzavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő!

        Kb.4évig szedtem fogamzásgátló tablettát (Yedine) 1 éve úgy döntöttem hogy abbahagyom.A menstruációmmal minden rendeben volt de utánna alhasi fájdalmaim voltak.Nem görcsös hanem szúró fájdalom.Például amikor leültem egy székre,mozgás közben.Megilyedtem és még aznap elrohantam nőgyógyászhoz.Megvizsgált és ultrahangon talált valami elváltozás a jobb petefészkemnél.Elküldött egy hüvelyi utrahangra is amire két nap múlva kaptam időpontot,de ott minden nagatív lett.Napról napra enyhült a fájdalom.A doktonőm gyulladásra, fertőzésre gondolt így kaptam egy jó adag gyulladás csökkentőt és antibiotikumot is.Javaslatára elkezdtem szedni ismét a fogamzásgátlót.A tünetek elmultak. De fél éve ismét abbahagytam a szedését.A hasfájás megint előjött.Ekkor már elkezdtem jegyzetelni hogy mikor és mennyi ideig tart.Megfigyeltem hogy a menstruáciom utáni 6.napon jelentkezik a hasfájás ami mindig 2napig tart.A következő ciklusomnál már a 7. majd a 8. 9.napon jelentkezik. Ezért arra következtetek hogy ez nem lehet semmi féle bakteriális fertőzés.És egy idelye az arcomon is gyulladt pattanások jelenkeznek.Esetleg ez lehet hormonzavar,vagy valami egészen más is?Kihez fordulhatnék segítségül?

        Válaszát és türelmét előre is köszönöm.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi fájdalom témában

        Kedves Hölgyem!


        Előfordulhat, hogy egy petefészek-ciszta okozza a szúró alhasi fájdalmat. Időnként a ciklus közepéhez közeledve megérezheti a peteérést is!
        A pattanások valóban utalhatnak hormonális rendellenességre, és nem enyhülő panaszok esetén ezt érdemes lenne kivizsgálni, bár nem írta, hány éves, de feltételezem a 20-as évek elején már túl van. Ismétlődő panaszok esetén javasolnék egy újabb vizsgálatot, ahol UH segítségével lehet ellenőrizni, valóban van-e valamilyen elváltozás a petefészken. A peteérés is látható egyébként. Szerintem nem lenne megoldás azonban újra fogamzásgátló alkalmazása (különösen, hogy Ön nem szeretné szedni tovább), inkább egy vérvétellel kellene ellenőrizni a hormonszinteket, szükség esetén a gyulladás jelenlétét is ki lehet mutatni.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-02 09:10:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 08:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: