• Spirál maradhat vagy nem ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr. Nő/Úr !

        41 éves vagyok a 3. spirálomat 2008. nov, 14.-én rakták föl,  azóta folyamatos pecsételő vérzésem van. ( Goldlilly az első kettő.is ez volt, az első 7 évig, a második 5 évig), Norcolut tablettát írt az orvosom, ezt szedtem 1 hétig 2xfelet. Most viszont 1 hete nagyon erős vérzésem van. Ultrahangra küldtek, ott minden rendben volt. Most megint szedem ezt a tablettát 2x1-et, és Ergam cseppet is 3x25 cseppet. Azt mondta az orvosom, hogyha nem szünik meg a vérzés 1 hét alatt, le kell venni a spirált. Én viszont nem szeretném levetetni. Az előző kettővel semmilyen problémám nem volt, azért ragaszkodtam most is ehez. Tényleg nincs más megoldás? Várom válaszát, nagyon köszönöm !

        WEBBeteg szakértő válasza a spirál témában

        Kedves Hölgyem!


        Márpedig a spirál nem maradhat, hiszen vérzést okoz! Ilyenkor ezt mindig figyelembe kell venni, nem számít, hogy korábban panaszmentes volt ugyanezen spirál mellett. Remélhetőleg a spirál levétele megoldja a vérzészavart is, és később majd újra meg lehet próbálni a méhen belüli eszközt. Esetleg elgondolkozhat a Mirena használatán is, ami ugyan drágább, de a hormontartalmának köszönhetően sokkal kisebb mennyiségű vérzést okoz.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-02 08:54:36; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 08:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés