• Hüvelyi folyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!

        Kisebb csalódottságom indított e levél megírására. Többször visszatérő hüvelyi folyással kerestem fel állandó orvosomat. A doktor úr mindenféle kenetvétel és egyéb labor vizsgálatot mellőzve, ránézésre kijelentette hogy candida gombám van. Lehetséges hogy igaza van, azonban azok a leírások amelyeket az interneten olvastam a candida gomba tüneteiről, nem teljesen egyeznek az én tüneteimmel. Lehetséges hogy ezek a tünetek eltérőek lehetnek különböző személyeknél? Nem tapasztalok különösebb hüvelyi irritációt, és a hüvelyi folyásom is magától elmúlik ha óvszerrel szeretkezünk. Partneremnél enyhe irritáció jelentkezik a makkon, ami szintén elmúlik. Férfi partner is lehet candida fertőző? Szeretnék tanácsot kérni, hogy mitévő legyek.

        Köszönettel,

        Andrea

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfolyás témában

        Kedves Andrea!


        A fizikális vizsgálat során az orvos a hüvelyt belülről is látja, és felismerheti a panaszokat okozó betegséget, nem kell mindig mintavétel, emiatt ne aggódjon. Lehet, nincs nagy mennyiségű folyása, de a vizsgálat során a kevés is látszik. Amennyiben nem javulnak a panaszok, ismét vizsgálatra kell menni sajnos, és elmondani újra, hogy a partnernél is van irritáció, és óvszer mellett ez megszűnik, mert lehet később mégis kell mintavétel is. Nem tudom, melyik gyógyszert kapta, de amit mindenképpen javasolnék, hogy a kezelés ideje alatt az együttlétet kerüljék, és a párja is használjon gomba ellenes krémet, amit patikában recept nélkül lehet kapni. (Candibene, Canesten)
        A folyás jellege, mennyisége változhat, de fontos a színe: fehér, szürkés, sárgás, és vizsgálaton látható, hogy habos-e, esetleg darabos. Van-e szaga, ha igen, milyen. Mindezeket figyelembe véve, sokszor elmondás alapján is lehet tudni, milyen betegségről van szó. Ha visszatérő a fertőzés (kezelés mellett), és ellenőrzéssel a gomba is igazolt, akkor akár hosszabb ideig tartó szájon át szedhető  gyógyszerre is szükség lehet.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-22 14:23:20; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 08:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés