Nem tudom....

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

 

A múlt hónapban már kértem Önöktől segítséget! Most újra ittvagyok. Történetem röviden: 2002. augusztus szülés.

2007.április óta Mirena spirál. Azóta is 10-13 napos menstruáció, ami igaz kevés és barna. 25-29 napos ciklusban.Tejfolyás nem akar múlni. Nyomásra jön csak, de jön! Harmadik doboz  Bromocriptin tablettánál járok.Prolaktin szint véreredmény normális!

Mit csináljak? Holnap készülök levetetni a spirált. Bizonytalan vagyok. Jó ötlet vagy nem?   A nőgyógyászom a múlt hónapban azt mondta, hogy várjuk még.  Kérem, hogy javasoljon valamit!

Válaszát előre is megköszönöm!

Tisztelettel: Gabi

WEBBeteg Szakértő válasza Mirena témában

Kedves Gabi!

Talán a spirál levételével lehet várni, mégis úgy tűnik nem vált be tökéletesen, hiszen a 10-13 napos barnás vérezgetés csak hosszú idő. A tejtermeléssel kapcsolatban azt javasolnám, hogy a Bromocriptin mellett vizesruházzon, és próbálja meg teljesen abbahagyni a préselést, nyomást, mert a szervezet a folyamatos "fejési" ingert bizony kézpénznek veheti. Több hónapig ne is nézze meg, egyébként nem kell megijedni, valóban vannak, akiknek több évig van még valamilyen mennyiségű tejük. Amennyiben a Mirena lekerül, és nincs ellenjavallata, meg lehet próbálkozni egy kombinált fogamzásgátló alkalmazásával, ami egyébként szoptatás alatt ellenjavallt, hiszen a tejtermelést csökkenti. Előtte, ha még nem történt meg, mindenképpen javasolnám, hogy vérvétellel ellenőrizzék, nincs-e trombózisra fokozott hajlama.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. január 20., 11:29; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 14:37
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mirena hatása
Tisztelt Doktor úr! Tavaly szeptemberben lett felhelyezve a Mirena. Nincs vele gondom, mostanra talán be is állt. A kérdésem a következő. Amióta...
Mirena spirál + akne probléma
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Jelenleg a Gold lilly spirált használom fogamzásgátló eszközként, amelyet le szeretnék cserélni. 2006. évben...
mi okozhatja
kedves szakértő! 2010 március óta viselek mirenát.semmi problémám nem volt vele, egyre kevesebb volt már a menstruációs vérzésem is.szeptember...
mirena és ciszta
tisztelt szakértő.8 hónapja van mirena spirálom.a kéthónapos kontrollon nem pont az ideális helyén találta az orvos, kicsit a méhnyakban.panaszt nem...
Miréna
Tisztelt Doktorúr/nő! 2 hónapja van mirénám. A vérzésem gyengébb, kicsit elhúzódó, de a leírtaknak megfelelő. Fájdalmam nincs. A vezérfonál...