• Visszatérő hüvelyi fertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / úr!

        Nőgyógyászati problémám a már harmadszor kiújulú hüvelyi fertőzés, három hónapon belül. Az oka a szexuális együttlét, ezt már majdnem biztosan tudom, ugyanis két kúrát megcsináltam (Canesten és Betadine hüvelykúppal), utána tüntementes is lettem, de a közösülés után újra viszatért a kellemetlen szúró, fájó, égő érzés.

        Nagyon tartok tőle, hogy ennek komoly következményei lehetnek a méhben. Esetleg fontos lehet, hogy a HPV-nek egy gyenge fokozatát már kimutatták nálam.

        A kérdésem az lenne, hogy férfi partneremet, hogy lehetne kezelni, ő ugyanis tünetmentes. Canesten krémmel? Illetve mit javasolna a doktor nő/ úr?

        Nagyon szépen köszönöm a válaszát!
        Tisztelettel: L.

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfertőzés témában

        Kedves Hölgyem!

        Mivel a panasz mindig az együttlétek után jelentkezett, mindenképpen javasolnék egy vizsgálatot, ahol a méhnyakból vesznek le mintát, és tenyésztésre küldik, ahol pontosan meg tudják mondani, mi is a kórokozó, így pontosan lehet tudni, mit kell kezelni. Amikor a vizsgálatra megy, ott el kell mondani, hogy mindkét előző alkalommal az együttlét után jelentkezett a panasz, így az orvos fogja tudni, hogy a partnernek is kell gyógyszert felírnia.

        Nem javaslom a Betadine kúpot, az Ön esetében többet árthat, mint használ, hiszen az összes baktériumot kiöli a hüvelyből, a természetes flóra tagjait is. A Canesten pedig gombás fertőzésre való. Amikor megvan az eredmény, és tudják, hogy mit kell kezelni, akkor fogják eldönteni, melyik a megfelelő gyógyszer, amit valószínűleg helyileg, és szájon át is alkalmazni kellene. A kezelések után pedig érdemes lenne helyreállítani a hüvelyflórát Lactobacillus tartalmú készítménnyel. Türelmesnek kell lenni, esetleg kamillás ülőfürdő is segíthet.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-07 21:44:49; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 09:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó reggelt Doktor úr! Egy kis tanácsra lenne szükségem

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés