Miért van ez?: (El kéne mennem nőgyógyászhoz?

Jó napot! Az a panaszom, hogy egy hete voltam a háziorvosnál, mert fájt a hasam, hánytam, csípett a vizeletem. Kaptam gyógyszert rá, mert a vizeletem rossz volt. Egy hét múlva visszamentem vizelettel (vinnem kellett) , és már jó volt. Két napra rá-és azóta is-, nagyon piros az egész nemi szervem, nagyon viszket, és néha-néha csíp ha pisilek. Alig tudok néha mozogni, mert annyira fáj. Menstruációm legutoljára november 21.-től 26.-ig tartott. Az egész decemberi hónapban nem jött meg. Most ez miért lehet? És hova menjek? Megint vissza a házi orvoshoz, vagy a nőgyógyászatra? Egyszer voltam már a nőgyógyászaton, akkor is piros volt, gyulladásos, és kaptam rá kenőcsöt, és Lactacydot! Már mióta fel vagyok fázva-két hete-használom őket de semmi változás, mikor akkor hatott, de most nem! Köszönöm segítségét! Üdv: Gyöngyi

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza hüvelyfertőzés témában

Kedves Gyöngyi!

Mindenképpen javasolt nőgyógyászati vizsgálat, mert az Ön által leírt tünetek gyulladást jeleznek. Nem biztos egy kenőcs elég, mert lehet a gyulladást a hüvelyből indul, és a váladék kifolyva okozza a szeméremtest gyulladását is. Ezt egy vizsgálattal könnyen el lehet dönteni, és az is lehet, a húgyutak fertőzésének a hátterében ez állt. Nem írta hány éves, illetve van-e párkapcsolata. Amíg a panaszok fennállnak, nem javasolt nemi élet, és a menses kimaradása miatt egy terhességi teszt végzése is javasolt. Lactacyd helyett inkább illatmentes, semleges gyógyszertári lemosót használjon, hogy minden irritációt elkerüljön, ami esetleg fokozhatja a panaszokat.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. január 06., 14:51; Megválaszolva: 2009. január 06., 14:51
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma