Cyszták

Tisztelt doktor úr! Egy ultrahangos vizsgálat során cysztákat találak a petefészkemben, Azt mondták hogy nem kell vele foglalkoznom különösebben, de ajánlották fogamzásgátló szedését. A papíromra MFOS szerkezetet írtak. Mit jelent ez pontosan? Ugyanúgy teherbe eshetek mint mások? Válaszát előre is köszönöm!

WEBBeteg Szakértő válasza follikulus témában

Kedves Hölgyem!

Az MFOS azt jelenti, hogy a petefészekben több 4-10 mm átmérőjű follikulust láttak. Ez nem ugyanaz, mint a cysta, és nem polycystás ovariumot jelent. Amennyiben nincs panasza, jelenleg nem igényel teendőt, és nem valószínű, hogy a teherbeesés nehezebb lenne. Fogamzásgátló szedését csak emiatt az elváltozás miatt nem javaslom, amennyiben Ön szeretne szedni, előtte a szokásos ellenőrző vizsgálatokat el kell végezni, ilyen a trombózisra való fokozott hajlam vizsgálata egy vérvétellel.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2008. december 23., 10:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 11:43
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus