• PCO-S betegség!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Szeretném megköszönni eddigi válszait,már sokat segített.Azt szeretném kérezni,hogy az UH-os papíromon a jobb ovárium PCO-s jellegű.Ezt azt jelenti hogy nem lehet gyerekem? /most szerettünk volna/.És csak a jobb oldalon olyan? A menstruácóm rendszeres,nem vagyok egyáltalán kövér /az elmúlt 3 évben híztam 9 kg-ot,de még vékony vagyok/.És ki fog hullani a hajam,és szőrös leszek? Lehetséges hogy ettől a betegségtől fáj,és nyom a mellkasom /ez 2 éve van/.Nagyon félek.Már van 2 gyerekem,ez szülés után alakulhatott ki nálam? Nagyon köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a PCO témában

        Kedves Hölgyem!

        Van itt egy kis félreértés. A PCO szindróma nem csak az egyik, hanem mindkét petefészket érinti, tehát nincs miért aggódnia. Előfordulhat, hogy az egyik oldalon több apró follikulust láttak, ezek közül választódik ki a domináns tüsző, melyből a peteérés folyamán szabadul ki az érett petesejt. Mivel nincsen semmilyen panasza, nincs semmilyen tünete, ami arra utalna, hogy PCO szindrómája lenne, nem kell aggódnia, nem lesz sem szőrös, és nem fog a haja sem kihullani, hiszen semmi baja sincs.
        A mellkasi panaszai miatt feltétlenül keresse fel háziorvosát, ahol érdmes lenne egy EKG-t csinálni, és megmérni a vérnyomását is, hogy megtalálják panaszai okát.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-12-20 19:25:58; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 10:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés