Életben maradhat gomba a diflucán után?

Tisztelt Doktorúr! Egy szokásos problémával fordulok önhöz. Évek óta küzködök a candidával. Évente 4-6 alkalommal megtapasztalom kellemtlen tüneteit. Sajnos nálam a tünetek nagyon erősek. 3 hónappal ez elött egy közösülés után már éreztem, hogy beteg leszek. Másnapra beteg is lettem. Külföldön élek (Dánia) és az itteni biztosításom csk 3 hét múlva lép életbe, ezért fel voltam készülve ilyenre is.NEm lepődtem meg, elövettem a tartalékba hozott canesten combit és kolin D 500- at, de nem használt. 2hétig beteg voltam majd 1 hét javulás és ez a körforgás ment 2, 5 hónapig. Az utolsó hónapban annyira elhatalmasodott a betegség, hogy végül 5 nap szabit vettem ki és haza autóztam (1500km) , hogy elmenjek orvoshoz. A tüneteim a következők voltak: Iszonyat erős viszektés a hüvelynyíláson, szméremajkakon (kicsin, nagyon) , sokszor a csiklóm is viszketett, melyen ilyenkor fehér gyűrűjű foltokat láttam, kórós folyás, az ajkak annyira megduzzadtak, hogy a bőrőm a csikló felett, mellett és a gátamon magától szétrepedt (borzasztó érzés senkinek nem kívánom) , ecetes irrigálást használtam amitől napokig hüvelyvérzésem lett (pedig megfelelö hígitás volt) . Vizsgálat után ezeket kaptam: omicral 100mg (4 db és 1. nap bevettem) mikogal 300mg (csupán 3 db volt) diflucan 150mg (4 kapszula, melyeket minden hónapban a menszesz előtt egy héttel, megelőző kezelésként be kell szednem) Utókezelésnek ovestin krém és gynoflor. A kúp használata után sem múlt el a viszektés teljesen ezért bevettem az elsö diflucánt (épp az adott idöben voltam) és alkalmaztam az ovestin krémet. A gynoflort csak menszeszt követöen akartam használni mert nem voltam biztos benne hogy be tudom fejezni a menszesz előtt. Most vagyok menszesz után 3 nappal, és a gynoflorból 2darabot használtam. Ismét borzasztó erös viszketés tört az ajkakra. Olyan erős hogy 5 másodperc alatt sikerült lekapnom a bört a belsö felükről. A barátom már most canestennel kezeli magát, de nem is mertem volna szexuális életet élni amig meg nem gyógyulok teljesen. NAgyon meg vagyok ijedve, ha egyszer gomba akkor a diflucánnak nem kellett volna kiölni? Vagy lehet hogy valami vírusfertőzés? Létezeik gyors és hatékony módja, hogy csillapítsam a viszketést (kamilla, körömvirág) legalább 3 hétig, míg itt Dániában is el tudok menni orvoshoz? Még egy hazautat nem tudok fedezni anyagilag. Megérétsét a hosszú leírás miatt és válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gombás hüvelyfertőzés témában

Kedves Kérdező!

Sajnálom erős panaszai miatt, bár megfelelő gyógyszereket kapott. Én amit javasolnék, az a kamillás ülőfürdőzés, illetve ha be tud kint szerezni rózsamézet (borax-glicerin) az nagyon jó lenne. Ha tud, küldessen ki magának postán Canifug Cremolum 100 komb nevű hüvelykúpot, szerintem az sokkal jobb, mint a canesten. Mindenképpen folytatni kellene a kezelést, amíg meg nem gyógyul.

Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor


Kérdés: 2008. december 16., 22:33; Megválaszolva: 2008. december 16., 22:33
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
HPV teszt eredménye