Terhesség

Tisztelt dr. Nő/Úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy ha együttlétkor megszakításos fogamzásgátlás történt, de utánna hüvelyi fogamzásgátlás(hüvelykúp) mely 3 óráig hatásos is volt lehetséges-e a teherbeesés? Előre is köszönöm Megtisztel válaszát!

Dr. Farkas Ágnes válasza nemi élet témában

Kedves Hölgyem! A megszakítás egy nagyon megbízhatatlan módszer, bár valamelyest védelmet nyújt a helyi védekezés, de a terhességet mégse lehet kizárni. Amennyiben 72 órán belül van, sürgősségi fogamzásgátlás is alkalmazható, forduljon nőgyógyász szakorvoshoz, aki segíthet ebben. Amennyiben 72 órán túl van, várja meg a következő mensest. Ha kimarad, 1 hét múlva végezzen terhességi tesztet. Mindenképpen javaslom, forduljon nőgyógyászhoz, akivel megbeszélhetik a lehetséges fogamzásgátlási módszereket, biztosan találnak Önnek megfelelő, biztonságos módszert. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2008. december 17.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Klion 250mg-os tabletta szedése mellett...
Tisztelt Doktor úr.! Ma kezdtem el szedni a nőgyógyász által felírt Klion 250mg-os tablettát. 3x1-et kell bevennem belőle, partneremnek úgyszintén. Előzetes...
Barna ovulációs folyás antibiotikumtól
Gardasil-9 hpv elleni oltás / teherbe...
Multiplex myoma
Hashimoto és Betadine
NA HPV pozitivitás