Terhesség

Tisztelt dr.Nő/Úr! Azt szeretném megkérdezni hogy ha együttlétkor megszakításos fogamzásgátlás történt de utánna hüvelyi fogamzásgátlás(hüvelykúp) mely 3 óráig hatásos is volt lehetséges-e a teherbeesés? Előre is köszönöm Megtisztel válaszát!

WEBBeteg szakértő válasza nemi élet témában

Kedves Hölgyem!

A megszakítás egy nagyon megbízhatatlan módszer, bár valamelyest védelmet nyújt a helyi védekezés, de a terhességet mégse lehet kizárni. Amennyiben 72 órán belül van, sürgősségi fogamzásgátlás is alkalmazható, forduljon nőgyógyász szakorvoshoz, aki segíthet ebben. Amennyiben 72 órán túl van, várja meg a következő mensest. Ha kimarad, 1 hét múlva végezzen terhességi tesztet.

Mindenképpen javaslom, forduljon nőgyógyászhoz, akivel megbeszélhetik a lehetséges fogamzásgátlási módszereket, biztosan találnak Önnek megfelelő, biztonságos módszert.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2008. december 17., 09:19; Megválaszolva: 2008. december 17., 09:19
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Klion 250mg-os tabletta szedése...
Tisztelt Doktor úr.! Ma kezdtem el szedni a nőgyógyász által felírt Klion 250mg-os tablettát. 3x1-et kell bevennem belőle, partneremnek...
HPV fertőzés
Nemi szerv
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...