• Bartholin cysta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 30 éves vagyok, háromszor volt gondom a Bartholin mirigyemmel (2003-ban és 2004-ben Marsupialisatiot végeztek, a két műtét között is kialakult tályog, viszont mivel lázas voltam nem tudtak megműteni. Mivel 10 nappal a műtét után telt meg újra a cysta, ezért -nagy fájdalmak után- a műtéti hegen keresztül spontán kiürült a folyadék.) 2007-ben újra visszatért a probléma, és itt jön az én butaságom, mivel gyáva nyúl vagyok, azóta a cystámmal együtt élek. Az orvosom akkor azt javasolta, hogy távolítsuk el a cystát, amit én nem akartam elfogadni. Kérdésem: Tényleg nincs más mód, befolyásolja-e a szexuális együttléteket az ha az egyik Bartholin-mirigyemet eltávolítják, mi okozhatja (nem éltem nemi életet az első cysta kialakulása előtt), meg tudom-e előzni. Válaszát előre is köszönöm, és elnézést ha nem helyesen használtam az orvosi kifejezéseket.

        WEBBeteg szakértő válasza a bartholin cysta témában

        Kedves Kérdező!

        Csak a Bartholin cystát távolitjuk el, a mirigyet nem. Az Ön kivezető csatornája-anatomiailag  nyilván könnyen eltömeszelődik, ezért  normálisnál többször kell tisztán tartania.

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-12-15 21:53:38; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 12:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés