Cikluszavar, spirállal

Tisztelt Doktor Úr! 2006 dec 11.-én szültem a lányomat, komplikáció mentes terhesség után. A mensesem terhesség előtt az átlagnál gyengébb volt és rövidebb. A baba már az első hónapban "összejött, 25 évesen, fogamzásgátló tablettát soha nem szedtem.Szülés után 6 héttel a spitált választottam. Amikor megjött újra a vérzésem, jóval erősebb és több lett. Ez nem is feltétlen probléma, csakhogy a ciklusom eggyre rövidebb lett.Egy év alatt 28-ról kb 20 -22 napra csökkent, most pedig a mult pónaptól teljesen felborult. Amikor megjön, tart kb 7-8 napig, 1-2 napig rendben, aztán újra 7-8 napig, csak jóval gyengébb és inkább nyák szerü. Akkor következik kb 10 tiszta nap, és minden kezdődik előröl.Nagyon röviden olyan mintha két mensesem lenne egymás után, csak a második jóval gyengébb. Nőgyógyászomnál még nem jártam, de el fogok menni, csak abban az időszakban szeretnék, amikor nem vérzek.Ön Szerint mi a probléma? Egyébként egészséges vagyok, nincs más eü problémám, nem szedek semmilyen gyógyszert, átlagos életet élek.Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Anita

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza spirál témában

Kedves Anita!

Okozhatja a hurok a problémáját, bár átlagos esetben a hurok ilyen panaszokat nem okoz. Indokolt felkeresni a nőgyógyászát a hurok cseréje vagy más típusú fogamzásgátlási lehetőség megbeszélése céljából.

Dr Lukács János nőgyógyász

Kérdés: 2008. május 16., 22:00; Megválaszolva: 2008. május 16., 22:00
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruációs zavar-hormonális...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az utóbbi 1 évben megváltozott a menstruációm.Nagyjából minden 3-4.vérzés csak barnázgatás, ami időtartamban megegyezik...
Mirena spirál
Tisztelt Doktornő! Tegnap felhelyezték Nekem a Mirena spirált. Azért ez a fogamzásgátlási módszer jöhetett csak szóba, mert epilepsziás vagyok...
Csak mellékhatás, vagy más...
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Egy hónappal ezelőtt (2o16. 7. 29.) egy csak külföldön elérhető, viszonylag újonnan piacra dobott Gynefix 2oo...
Mióma és antifoszfolipid szindróma...
Pozitív szövettan mellett, miomás elváltozásokkal a méh eltávolításán gondolkodik az orvosom. Midezek mellett antifoszfolipid szindroma is jelen van....
mirena spirál jelzőszál
Tisztelt Doktor Úr. Pár napja helyezték fel a Mirena nevű spirált. A leírásban az szerepel, hogy a jelzőszálat lehet ellenőrizni pl. zuhanyzás...