• Nőgyógyászati problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr-Nő! Hüvelyfolyásra milyen gyógyszert lehet alkalmazni amit recept felírása nélkül is lehetséges? Sajnálatos modón kb 3-4 hete jelentkezett nálam a tünet. Már olvastam a hüvelygombáról, de nálam nincs viszketés áttetsző színbű válladékkal kínlodóm és most már a tiszasági betét mindennapos ami azért elég kényelmetlen. Néha észlelhető a "folyásnak szaga".Mit tegyek, mivel tudnám megszüntetni ezt a kellemetlenséget? OKOZHATTA EZT EGY FELFÁZÁS IS? Várom válaszá. Köszönettel: Judit

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfolyás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Folyásnak tekintünk minden olyan hüvelyváladékozást, aminek kellemetlen szaga van, viszket, csíp, közösüléskor fájdalmat, esetleg alhasi panaszokat okoz, vagy egyszerűen másfajta váladékozás jelenik meg, ami kellemetlen. Nem folyás a bővebb váladék, még akkor sem, ha esetleg a fehérneműn foltot hagy. Amennyiben a folyás léte kérdéses, akkor mindenképpen nőgyógyász orvoshoz kell fordulni, aki a hüvelyváladék levétele útján egyértelműen meg tudja állapítani, hogy van-e kóros váladékozás vagy sem. Az viszont nagyon fontos, hogy semmiképpen nem normális, ha egy nő minden nap betétet visel. Azt csak a betétgyártó cégek hirdetik, hogy jó, ha egy nő minden nap betétet használ. Akkor kivizsgálás szükséges és utána kell járni a folyás eredetének. A normál hüvelyváladék színtelen szagtalan és erősen savas, olyan mintha citrom húzná össze az ember nyelvét.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


        Kedves Kérdező!                                                                                                                       Recept nélkül a Canesten Kombi nevű gyógyszert tudja megvenni. Bár nem biztos, hogy gomba okozza a panaszait, de lehet. Ezt vizsgálat nélkül nehéz megmondani. Felfázás is állhat a tünetek hátterében.                                                                                                               Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor                                                                                               
           

         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-20 09:50:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 09:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Nőgyógyászati uh lelet ertelmezese! Ép k. Genit. Kp. tag vag. Sima portio folytatásában norm. nagyságú utarus afv-ben, szabad környezetben. Kolp. :ép hám. Transvag uh: Az utarus 71*30*41mm,benne az endometrium 7,6 mm, szabályos szerkezetű, az...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés