• Tesztoszteron?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő/Úr! PCOS beteg voltam 6 évvel ezelőtt, inszeminációval első alkalommal sikerült teherbe esnem, van egy 5 éves egészséges-gyönyörű lányom. Bár akkor is 12 petesejtet érleltek, és 1 db érett meg, az is csak 18 mm re, és a peteérés 18.napjára. Azóta természetes úton próbálozunk a férjemmel, az Uh nem mutat már cisztákat, vannak hónapok mikor kimarad a vérzésem, és csak 50-55 napra jön meg. Egészségügyben dolgozom, vetettem le vért a menst.4.napján. Eredményeim jók, kivétel a tesztoszteron szintem, ami 85. Iszonyú magas. Utánna olvastam, elhízás, szexuális étvágytalanság, hajhullás,peteérés csökkenés stb mind-mind igazak rám ezek a tünetek. Van e erre megfelelő gyógyszeres kezelés, és van e esély a természetes úton történő megtermékenyítésre. Anyagiakat tekintve az akkori inszeináció és a hozzá tartozó gyógyszeres kezelés közel 300 ezer ft ba került, bár sikeres volt,nem igazán lenne újra pénz mégegyszer egy ilyen beavatkozásra. Milyen szerekkel lehet a tesztoszteron szintet csökkenteni. Hogyan tudom fentartani a későbbiekben a hormonok szintjén, ha még nem is a terhességre utalok, hanem pl a hajhullásra, súlygyarapodásra.Nem vagyok igazán kövér, de van 10-15 kg súlyfelesleg, és a fogyokúra amióta az eszemet tudom sosem ment. Már egy éve tudatosan helyesen étkezem, amivel fogynom kéne, de így sem mennek lefelé a kilók. Igazán elsósorban az érdekelne, van e esélyem a természetes teherbe eséssel, mert a neten inkább férfiak hormonháztartásával kapcsolatos témák vannak. várom válaszát. Köszönettel és üdvözlettel: Kovácsné Tímea

        WEBBeteg szakértő válasza a tesztoszteron témában

        Kedves Tímea!

        Őszintén szólva nehéz, mert persze ha az adott kezeléstől sem lesz gyermeke, akkor kénytelen lesz megint inszeminációba kezdeni. Elvileg a Metformin gyógyszer jó hatással van a PCO-ra, de persze ettől nem biztos, hogy teherbe fog esni, ez csak segít a helyzeten. Persze az sem biztos, hogy a tesztoszteron szintje is lejjebb fog menni vele. Én azt javaslom, hogy próbálja meg a metformint szedni, de persze lehet, hogy nem ártana egy szakemberrel is beszélni a babaprojekttel kapcsolatban.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-20 11:42:14; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 08:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó reggelt Doktor úr! Egy kis tanácsra lenne szükségem

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés