• Hormonzavarom van? Hőemelkedésem van

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném a tanácsát kérni!19 éves vagyok. Kb 2honapja fordultam nőgyógyászhoz, rendszertelen menstruáció miatt(kb kéthetente jött meg), valamint a két menstruácio közti folyamatos pecsételgetés miatt.Az ultrahangos vizsgálat nem mutatott ki semmi kóros elváltozást, ezért a menstruácio 3.napjára a nögyógyászom elküldött hormon-vérvételre.Az eredmény:Supersensitiv TSH:2,17mU/L, Szabad T3 meghatározása:5,530pmol/L, Szabad T4 meghatározása:16,900pmol/L, Prolactin:23,8ng/mL, Luteinizáló hormon:17,1mU/mL, Follikulus stimul.hormon:5.8mU/mL, Progesteron: 0,3ng/mL, Ösztradiol: 126,0pg/mL, Testosteron: 6,07nmol/L, Dehidroepiandrost.szulf.:401,2ug/dL.Az orvos az eredmény elemzése után Diane 35öt irt fel fél évig, de 3honapon belül vissza kell menjek kontrollra, valamint mellékvese ultrahangra.Az internetet böngészve az jutott eszembe, hogy talán a pajzsmirigyem is okozhat ilyen problémákat, persze én nem vagyok orvos, a nögyógyászom pedig erröl nem tett említést.További tünet a tartós hőemelkedésem, ami föleg este jelentkezik, max 37,5fok.Gyomorpanaszaim miatt pedig beküldtek gyomortükrözésre ahol megállapitották hogy gyulladt a nyelöcsövem, Lansacidot irtak fel 1honapi adagot..Lehetséges, hogy e miatt a gyulladás miatt van hőemelkedésem?Vagy ez is a hormonproblémáim tünete?Ezekenkivül még vérszegény is vagyok.Tüneteim alapján szeretném kikérni a véleményét.

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Kérdező!

        Pajzsmirigy működésbeli eltérés állhat a háttérben. Pajzsmirigy szakrendelésen való megjelenést javaslok. A gyulladt nyelőcső kevésbé hozható összefüggésbe a testhőmérséklettel. Legcélszerűbb a pajzsmirigy eltérés tisztázása után endokrinológus-nőgyógyászt felkeresni..

        Dr Lukács János nőgyógyász


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-05-15 10:01:59; Megválaszolva: 2011. július 28., 15:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés