• Terhesség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy november 9.-e elött egy héttel voltam utoljára együtt a párommal, és megszakítással fejeztem be,és jóval a magömlés elött kihúztam. A Páromnak 8.-án kezdődött a menstruációja de nem olyan amilyen szokott lenni,azt mondja a párom, hogy olyan mintha alig lenne valami.Szeretnék tudomást venni arról hogy terhes-e a párom vagy csak egyszerüen ilyen a menstruációja?! A megtermékenyítés után lehet még menstruáció? Mikor érdemes terhességi tesztet alkalmazni? Hogyan bizonyosodjunk meg a konkrét állapotról? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Nagy Gábor

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Tisztelt Kérdező!

        Elvileg a megszakításos közösülés nem véd 100 %-ban a nem kívánt terhesség ellen, hiszen a magömlés előtt távozó kis előcseppekben már lehetnek hímivarsejtek. Lehetséges vérezgetés terhesség esetén is, így a legbiztosabb, ha vesznek egy terhességi tesztet. A terhességi teszt az elmaradt menstruáció után 4 nappal már kimutatja a terhességet.Ha gyanúsan kevés a vérzés továbbra is, és ha 1 hét múlva is negatív a teszt, akkor várhatnak.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-17 09:06:58; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 10:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó reggelt Doktor úr! Egy kis tanácsra lenne szükségem

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés