• Fogamzásgátló ideje alatti vérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözletem! A barátnőm fogamzásgátlót szed és mivel a yadine használati útmutatója azt írja lehetséges két hónapot egymás után szedni így beszedte egymás után a két hónapot. A második hónapi tablettából még 4 szem volt hátra mikor menstruációja indult meg. A menstruációs váladék mellett gumi szerű kerek bőrszerűség (4-5 centiméter átmérőjű) jött a tampon eltávolításával együtt. Ugyanazon a napon másik tamponnal gennyes fehér kocsonyás anyag jött ki az eltávolítással (tampon oldalára volt feltapat mindkét esetben). Ma vete be az utolsó yadine filmtablettát. Kérdésem lenne, hogy mi okozhatta a jelenséget esetleg beteg lenne vagy ritka de természtese a dolog. Ha orvoshoz kell fordúlnia milyen esetleges , lehetséges betegségek utáni vizsgálatokat kérjen nőgyógyászától?

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Kérdező!

        Hogy a gumiszerű dolgot mi okozta azt nem tudom, lehet, hogy valami más is bekerült a hüvelybe és az távolítódott el. Tehát inkább azt javaslom, hogy öblítse ki a hüvelyét tejsavas oldattal, mivel lehet, hogy még akad valami ott a hüvelyben. A vérzés pedig valószínűleg a gyógyszer egybe szedése miatt volt, tehát ezért nem javasolt a fogamzásgátló szedése alatt nem tartani szünetet mert ilyen panaszok lehetnek.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-06 16:04:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 10:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés