• Myoma, petefészek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Tanácsát szeretném kérni egy műtéttel kapcsolatban. 50 éves vagyok és 3 gyermekfej nagyságú daganat van a méhemben. A szövettan eredményére még várnom kell, de utána a méh eltávolítására kerül sor. A petefészekkel nincs semmi gond és a nőgyógyászom azt mondta, azt nem kell kivenni, mert számos betegség alakulhat ki a hiánya következtében. Egy másik alkalommal viszont azt mondta, hogy ajánlatos a kivétele, ha anyai ágon volt a családban rákos megbetegedés. Sajnos édesanyám rákos volt. A myomám évek óta megvan, de eddig azt mondták, nem kell kivenni, ha nem okoz gondot. 3 hónap alatt a 3szorosára nőtt, nagyon fáj és vérzési problémát okoz. Mit tanácsol, ajánlatos a méh kivétele abban az esetben is, ha jóindulatú daganatról van szó? És a petefészek kivételével kapcsolatban a 2 rossz közül melyik a jobb? Ha kiveszik, vagy ha nem? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a myoma témában

        Kedves Kérdező!

        Mivel csecsemőfőnyi jóindulatú daganata van ezért azt bizony ki kell venni. Ezt a nagy daganatot nem szabad otthagyni. A másik, hogy a petefészkét nem muszáj kivenni. Ezt maga dönti el. Ha úgy gondolják kiveszik, de benn is lehet hagyni. A családi anamnézisben a rák a nőgyógyászati rákra vonatkozik. Tehát azt kell nézni. pl. tüdőráknak nincs jelentősége. De mondom együtt az orvosával döntsék el, hogy kiveszik-e vagy sem a petefészkeket. A méhet mindneképpen.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-31 21:53:43; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 08:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés