• A vetélés oka

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértők! Véralvadási probléma miatt Plavixot szedtem évekig, majd a pozitív terhességi teszt után ezt hasfalba beadandó Clexane-ra váltottam.Már az első beadása után sötétbarna kevés "maszat" jelentkezett , majd sajnos az 5. hét után spontán vetélés következett be.Megzavarhatta-e ez a váltás a korai terhességet?Remélhetem-e , hogy miután a szervezetem ehhez hozzászokik, a következő terhesség nem lesz veszélyben?Tudom, hogy a vetélésnek számtalan oka lehet...,de emiatt most nagyon aggódom.Természetesen pár napon belül felkeresem a nőgyógyászom , hogy megbeszéljük a továbbiakat, de érdekelne az Önök véleménye is. Tisztelettel: Kathe

        WEBBeteg szakértő válasza a vetélés témában

        Kedves Kathe!

        A vetélésnek és a Plavixnak, de persze a Clexannak semmi köze egymáshoz. Tehát biztrosan nem a Clexane miatt volt a vetélése, emiatt nem kell aggódnia. Más nők is elvetélnek, mégsem használnak Clexane inj-t. Ez a maga megelőzése miatt van, hogy ne kapjon thrombózist a terhesség alatt. A babára nézve a Clexane semmilyen hatással nem bír.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László 



           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-29 10:42:04; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 18:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: