• Tini lány

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kötelezhető-e egy 14 éves lány tampon használnálatra úszás órán, ha az menstruációs időszakra esik, vagy lehet felmentést kérni? Ha lehet felmentést kérni akkor kitől?

        WEBBeteg szakértő válasza a tamponhasználat témában

        Kedves Hölgyem!

        Véleményem szerint senki sem kötelezhető olyan egészségügyi eszköz használatára, amilyet nem szeretne alkalmazni. Nem fontos a kor, sem a nem, de ebben az esetben egy különösen intim, magánjellegű tevékenységről van szó, amelyet nem dönthet el a tanár. A tamponhasználat egyébként sem túl higiénikus az uszodában. Orvosi igazolás erről nem szükséges, szülői véleménynek is elegendőnek kell lennie, a felmentést a szülőnek kell kérnie az úszásórát vezető tanártól, remélem, hogy ez nem fog problémát jelenteni.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-25 22:22:49; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 09:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: