Menstruáció

Tisztelt Doktor Úr! Lejjebb bemásoltam egy korábbi kérdésem, köszönöm szépen a válaszát, ezzel kapcsolatban az lenne még a kérdésem, hogy a hüvelygomba miatt tart ilyen sokáig (12) napja a menstruációm? Ált-ban 6 napig szokott tartani, még soha nem fordult ilyen elő, h ennyi ideig meglenne.Harmonet drazsé nevű fogamzásgátlót szedek már lassan 5 éve, és semmi problémám nem volt még. Tisztelt Doktor Nő/Úr! A problémám a következő: vasárnap lesz 2 hete, hogy jelentkeztek a hüvelygombás tünetek, de mivel általában kedden jön meg a menzeszem, és meg is jött, nem kezdtem el a hüvelykúpos kezelést. Most kedden volt 1 hete, hogy megvan, a gombás tüneteim kezelés nélkül elmúltak, ettől függetlenül ha vége a menzeszemnek, megcsinálom a 3 napos kezelést, de a problémám az, hogy még mindig megvan, ált-ban 6 napig szokott tartani, de ma már ez a 10. napja, és 4 napja csak 1-2 csepp van, és az is csak az a "barnás", ami menstruáció végén szokott lenni.Ez a gombás fertőzés miatt van, várjak, majd 1-szer csak elmúlik, és kezdjem a 3 napos kezelést habár tüneteim nincsenek, vagy mit csináljak? Válaszát előre is köszönöm. Kedves Kérdező! Elivleg, ha javasolták a canesten kombi kezelést, akkor szerintem csinálja végig, de persze ha már nincs erős vérzése, akkor nyugodtan fel lehet helyezni, nem lesz semmi baj tőle. A lényeg, hogy a kúpokat erős menzesz idején ne tegyék fel, de persze kis vérzés esetén már nyugodtan lehet használni.

WEBBeteg szakértő válasza hüvelyfolyás témában

Kedves Kérdező!

Hogy pontosan mi okozza a barnás vérzést nem tudom. Elvileg egy súlyos hüvelygyulladás okozhat barna vérzést, ami persze nem a méhéből jön, hanem a hüvelyből. Amennyiben a folyás elmúltával a barna vérzés is elmúlik, akkor minden rendben van. Amennyiben a vérzés megmarad és jelentkezik a következő hónapokban is, akkor bizony javaslom, hogy menjen el nőgyógyászhoz, mivel akkor lehet, hogy ki kell vizsgálni honnan is jön pontosan a vérzés és mi okozza. Addig meg javulást!

Üdvözlettel: Dr. Zsirai László

WEBBeteg szakértő
Dr. Zsirai László nőgyógyász
Kérdés: 2008. október 13., 19:36 ;Megválaszolva: 2011. augusztus 10., 17:38
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fertőzés lehet
Hüvelyi folyás
Fájdalmas együttlét, folyás
Tisztelt Doktor Úr! Már hónapok óta furcsa állagú folyásom van. Nem zöldes, nincs kellemetlen szaga, nem érzek viszketést, tehát nincsenek...
Mi okozhatja az állandó gyulladást?...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az elejéről kezdem, egy éve cisztám volt, ami szépen felszívódott, ennek az előzménye szintén az volt, ami most. Sokszor...
Fehér Folyás
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Olyan problémám van hogy folyamatosan fehér folyásom van ami majdnem pl a tejhez hasólit csak egy picivel sűrűbb! De se...