• Spontán vetélések okai?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dokornö ,doktorúr. Nekem ebben az évben most volt a második vetélésem.Az elsö áprilisban amikor is 9 és fél hetes voltam ,spontán vetélés volt az orvosok azt ajánlották várjam meg amig magátol kitisztulok és ha nem vérzek készitenek egy ultrahangos vizsgálatot.Megállapitották ,hogy nem tisztultam ki rendesen erre azt tanácsolták várjak még egy menstruáciot ,azután készitenek még egy ultrahangos vizsgálatot,ami szerintük jo volt és kitisztultam.A második vetélésem most volt szeptember végén 5 hetes voltam.Ismét csak egy ultrahangos vizsgálatot készitettek ,amiböl megint megállapitották ,hogy kitisztultam.Kint élek Hollandiában ,és híába példáloztam azzal ,hogy Magyarországon álltalában kiszokták takaritani utánna a nöket, mire az volt az orvos válasza ,hogy itt nem fogok egyetlen egy orvost sem találni aki ezt megcsinálná nekem.A kérdésem nem lehet-e káros következménye ezeknek a vetéléseknek?Nincs-e kihatással a következö terhességemre mind ez a dolog?Hiszen van egy 17 hónapos lányom és ö az elsö alkalommal sikerült és nagyon egészséges terhességem volt végig.Vajon mi változhatott meg a szervezetemben, és hogyan tudnék segiteni azon ,hogy ismét teherbeessek és persze meg is maradjon a baba? Marianna

        WEBBeteg szakértő válasza a vetélés témában

         
         Kedves Mariann!

        Néhány hetes terhesség vetélésekor Magyarországon sem szoktunk tisztogatni, a kaparás felesleges ilyenkor és káros, csak nagyobb terhességeknél, vagy nem kiürülésnél kell végeznünk.Vérvételes hormonvizsgálatot végeznénk itthon a progesteron esetleges alacsony szintje miatt.

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor 



           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-05 21:53:24; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 12:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt dr. ÚR! AZZAL A KÉRDÉSSEL FORDULOK ÖNHÖZ HOGY 14-én kellett volna meg jönnie de helyette barnás folyás OM volt 15-én véreztetem egy kicsit és 16-án megint barnás folyás van a betéten!Mi lehet az oka? Tesztet csináltam és negatív...