• Fájdalmas szex

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2008. áprilisától fájdalmat érzek szeretkezés közben. A párommal már másfél éve együtt vagyunk, minden rendben, imádjuk egymást. Eleinte féltem orvost felkeresni, de végül megtettem. Sokat és sokhelyre jártam, de nem tudták az igazi okát! Voltam hasi ultrahangon, hüvelyin. Az első kenetvétel gyulladást mutatott, amelyre antibiotikumot (Tarivid) és hüvelykúpot kaptam. A nőgyógyász azt mondta, "na ez majd mindent megöl". Hát a panaszaim nem múltak. Ismételt kenetvétel... eredmény: minden OK. Ennek örülök, de a panaszok most is megvannak. Nem a behatolásnál érzek fájdalmat, hanem aktus közben, és csak bizonyos helyzetekben. Olyan, mintha a párom pénisze valamihez hozzáérne. A fájdalmam elviselhetetlen. A nőgyógyász pszichés okokra gondol, hiszen szervi elváltozást, gyulladást, fertőzést nem talált. Lehetséges a pszichés ok? És hogy tudom legyőzni? Már fél éve megvan, és nem múlott semmit. A kedvem persze még az élettől is elment. Válaszát mihamarabb várom! Köszönettel: K.A.

        WEBBeteg szakértő válasza a fájdalmas szex témában

        Kedves Kérdező!

        Amennyiben csak bizonyos helyzetekben és pózokban van meg ez a fájdalom, akkor szerintem annak oka is van. Amennyiben lelki tényező játszana szerepet, már a behatolás is fájna és mindig kellemetlen lenne a szex. Vannak olyan állapotok (pl. endometrosis), ahol ez jellemző tünet lehet. Ha gyulladása nincs, akkor mást kell keresni a háttérben. Én még kutakodnék.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor 


        Kedves K.A.!

        Mindenképpen célszerű lenne elvégezni egy belgyógyászati vizsgálatot hasi UH-t és esetleg egy végbéltükrözést is, hiszen a panaszának nem csak nőgyógyászati oka lehet. Előtte egy vérkép+májfunkció+vesefunkció is indokolt. Csak abban az esetben lehet pszichés okkal magyarázni a panaszát, ha a társszakmák is kizárják rendellenesség lehetőségét. Szóba jöhet még endometriosis lehetősége, ez hastükrözéssel igazolható vagy kizárható. Ha valamennyi eredmény negativ, akkor szexuálpszichológussal érdemes konzultálni. Ilyen szakember az egyetemi centrumok mindegyikében található.

        Üdvözlettel: Dr. Csóka Miklós



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-22 20:48:19; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 12:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: