• Laar0918

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Candida gombám van, olyan kérdésem lenne, h ez hogyan terjed, tom, h közös wc-k, törölköző használat, nemi úton is. Orálisan is?Nyálkahártyán keresztül? Mennyi az esélye, h ha kikezelnek később is visszajön?Előtte baktériumom volt, antibiotikumos kezelést kaptam azt mondta a dokim, h attól is kialakulhatott, vagy stressz vagy bmi más. Pl. mivel tom azt kikerülni, h a munkahelyemen ne szedjek össze semmit?Muszály elmennem, mert sok folyadékot iszom, és nem tartogathatom 10 órán keresztül. Köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelygomba témában

        Kedves Hölgyem!

        Valóban a gombás fertőzés nagyon kellemetlen tud lenni. Nem tudom, vajon Önnek visszatérő fertőzése van, vagy most van ilyen először az antibiotikumtól? Én az utóbbira tippelek a kérdése alapján. A gombás fertőzést alaposan ki kell kezelni, és a későbbiekben is nagyon fontos a megfelelő higiénia. Ha a munkahelyén kétes tisztaságú a WC, illetve többen használják, akkor valóban jobban oda kell figyelnie. WC használat előtt, és után is kezet kell mosnia. Ezen kívül egyszerűen ne üljön le. Ha így nem megy, akkor szerezzen be az ülőkére helyezhető műanyag egyszer-használatos borítót. Mindezek mellett ügyeljen a megfelelő, lehetőleg pamut fehérnemű használatára, amit magas hőfokon tud mosni. Ne használjon tampont, sem illatosított betétet, ezek irritációt, így bővebb folyást eredményezhetnek. Megpróbálhat lactacidos irrigálást, és gyógynövényes ülőfürdőt is.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-22 08:55:08; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 10:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés